13. april 2012

Bilder 2






Abu,vår lille rampete apekatt:)




Abu og baby mongoose:)



Meg og spot <3




Meg og jerry<3

God natt folkens:)

Litt mer bilder før leggetid:)

















<3






My baby mongoose<3 he fell asleep in my lap:)




Meg og Marie :) siste dagen hennes:(


Meg og madde:)

















More pictures



















Bilder




















Still alive:D

Hei sann hei sann:)

Nå har jeg fått mld om at det er på tide med litt oppdateringer fra herlig livet i harnas:)
Imorra har jeg vært her i to uker allerede,oi som tiden flyr.
Første uka gikk egentlig ganske sakte,men denne uka har bare gått syyyykt fort.
Denne uka har jeg hatt foodprep,research,observation og gått på tur med en Leopard :)

Jeg husker ikke om jeg har fortalt om hva jeg gjør på foodprep sånn ordentlig,men det vi gjør er å lage klar maten ,mate dyrene og deretter rengjøring av enclosure.
VI må skjære syyyykt mye kjøtt til mongoosene,da de skal ha typ 4 bøtter med småbiter av kjøtt..som regler eselkjøtt. Til bavianene gir vi leftovers og millypop og melk, kjøtt til leopardene, små kjøttbiter til vår lille lamme babymongoose,leftovers og millypop til våre to baby villsvin(hans),mat til våre fire foodprep hunder, og mais til strutsene,og kjøtt og melk til gumbi,vår hyene:) vi får ikke gå inn til leopardene (hans) pga de har blitt såpass store at de er veldig aggressive ved mating,så vi kaster kjøttet over gjerdet bare. Bavianene går fint å mate,det gjør også de andre dyrene våre.
Ved mongoosene må vi lage en brrrr-lyd for at de skal komme,så kaster vi bare kjøttet til de. Veldig morsomt:) skal få tatt bilde av det en dag..
Gumbi må alltid en stå utenfor enclosure for å se hvor han er,for han kan finne på å angripe,så der får vi ikke være lenge. Syns ikke det er noe stress å gå inn til han så lenge jeg vet hvor han er:)

Mandag så startet dagen med etter frokost med gabana-walk. Gabana er en av våre leopard ungdommer som vi tar med ut til et større og sikret uteenclosure hvor han kan bevege seg fritt og klatre i trær og sånn.
Det var en kjempe morsom tur hvor gabana var super rampete og skikkelig bøllefrø. Vi havnet utenfor en vakthytte hvor to lokale jobber,og de var livredde for gabana. Selvfølgelig merket jo han at de var redde så da ville han jo ikke dra derfra. Og tro meg,man tvinger ikke en Leopard til noe han ikke vil. .så det ble til å vente,og prøve å lokke han med til å gå derfra.. Det tok over en time før han ble lei.. Hehe... Vi lo mye for han gjorde så mye rampete. Vi fikk ikke lov til å blande oss inn for han er såpass stor at han kunne drepe oss om han virkelig ville.

Se bilder i neste innlegg.

Ellers på onsdag var det igjen tid for lapa-night,og denne gangen var tema "rockstar" så da kledde man seg som rockestjerne etter beste evne. Det er super moro med lapa-night for det er såååååå god stemning:D så fort jeg får bilder fra de andre,så skal jeg legge ut her i bloggen. Denne gangen så hadde vi musikk,så det var litt dansing også.. Veldig stas.. Merker man setter veldig pris på de små tingene her:) jeg var litt gærn og var oppe helt til elleve.. Oooo,crazy... Onsdag er litt spesielle ettersom torsdager er hjemreisedager,så lapa-night er på en måte en avslutningsfest for de som skal dra dagen etter. Så torsdager her er alltid litt triste her. :( man knytter jo.bånd her veldig fort,og det er alltid trist når noen du er vant til å ha her forsvinner.. Ja,Marie vi savner dere her:)
Torsdagen denne uka var da ha det til de som skulle dra hjem,ellers så stod dagen av food prep.. Jeg har en liten tendens til å sette meg på food prep... Hehe..de andre maser på at jeg må gi meg selv noe av de spennende oppgavene også.. Men jeg syns at food prep er helt greit egentlig,også vil jeg at de andre skal være fornøyde. Vil ikke sette meg selv foran de andre.. Ja,jeg vet,Morty... Hehe...
Men torsdag var en helt grei dag bortsett fra vi fikk beskjed om å passe oss da de hadde funnet en kobra rett ved food prep som de ikke klarte å fange... Det er jo alltid en hyggelig beskjed å få her... NOT... :/

Å,jeg glemte å fortelle om onsdagen:) da var jeg på research... Research betyr at vi drar ut i lifeline for å finne de dyrene som har blitt vellykket released into the wild, for å sjekke at alt står bra til. Pride som er suksess historien her,har blitt en enda større suksess da hun for fire uker siden fikk to små bebiser med en vill gepard,noe som er helt fantastisk at har skjedd:) vi dro ut for å søke etter henne,og etter 20 min fikk vi endelig Bip Bip Bip,så da hoppet vi av bilen og begynte å gå inn i bushen.. Etter kanskje ti minutter fant vi henne,og de to små var også der.. Det var visst første gang de har blitt sett utenfor "skjulestedet", så det var veldig stas. De stod typ en meter fra oss... Jeg klarte å få et par bilder før batteriet døde... Åååå,hvorfor sjekket jeg ikke det jævla batteriet før jeg dro... Jaja,det var uansett helt sinnsykt fantastisk opplevelse.. Vi ble der ikke lenge for pride høflig ga beskjed om at nå var det nok. Pride er nå blitt vill Gepard,men hun er veldig spesiell for hun liker fortsatt å hilse på mennesker,og kose,men hun er ikke lenger avhengig av mennesker,noe som er så bra... Pride er det harnas står for,og et godt eksempel på det de prøver å gjøre her:) love it.

Idag er det fredag her,og det er igjen tid for at nye newbies kommer til harnas. Veldig gøy for da er det tid for pranks igjen,og litt løgner ved presentasjonen. Sist var jeg Susanne,28 år fra Norge med seks barn.. Haha... Utrolig funny,og noen hadde også trodd på det.. Hihi... Moro:)
Usikker på om jeg skal kjøre samme historie igjen.. Problemet mitt er jo at jeg kan ikke lyve.. Jeg begynner å smile med en gang vettu : p hehe

Idag har jeg hatt food prep,og så har jeg hengt med bebisen min, baby mongoose. Vasket han,og koset med han. Han er sååååå skjønn:)
Love him<3 Koser med han minst en time hver dag:)

Ettersom madde,my roomie forlot meg igår for en uke på det andre prosjektet,så har jeg vært alene i hytta i natt.. Gikk faktisk veldig greit,sov nesten hele nattaen.. Jeg har fått en sånn greie at jeg alltid våkner i to tiden,og må på do. Og tro meg man har ikke lyst til å gå på do midt på nattaen,hvor dyr vandrer rundt hytta.. Vi fant hyene spor her om dagen... Men må man så må man.. Da er det frem med alle lommelykter,og håpe på at man ikke treffer på noen kjipe dyr på veien. Hittil har det gått bra... Bank i bordet! etter lunsj flytter det inn to jenter fra sveits inn i hytta mi,det blir hyggelig. Men jeg skal snakke med jaco slik at madde kan komme tilbake til vår hytte når hun er tilbake neste uke:) i miss my roomie:(
Madde er en jente fra Sverige som er super hyggelig,veldig glad for at vi ble roomies. Hun og en annen jente som heter sabine er så morsomme sammen. De ler av alt,og skaper så god stemning,så gleder meg til begge er tilbake:)

Ellers består gruppa mi av: Maja (Norge) Martin (Norge) sabine(Sveits),madde( Sverige ),kate(n.land),Natalie (Danmark),rob(england) julia(Tyskland) og karoline(Norge)
Alle er veldig hyggelig,og vi er en god gruppe:) Maja er jeg blitt kjempe glad i,hun er bare såååå positiv,og ler &smiler alltid:)
Vi har også en team-song.. Skal prøve å filme en dag,ord legge ut.. Hehe.. Alltid like morsomt... :)

Nei,nå er det lunsj.

Vi snakkes brått, og tusen takk for alle som leser bloggen min. Kjempe koselig at dere vil følge med på den:)

Kleeeeem,
Susie


Location:Namibia

8. april 2012

En ny dag i paradiset:)

Hei alle sammen,
Nå sitter jeg og venter på middagen på lapa. Idag er det gruppa OWLS som skal lage middagen:) nice.
Jeg er veldig trøtt og sliten idag da jeg ble holdt våken av en herlig gepard ved navn atheno.. Å han er så nydelig,lå ved siden av meg hele natten,og ville kose hele tiden. Jeg prøvde å snu meg en gang,og da tok han tak i meg med klør,og holdt meg tilbake... Det fikk jeg ikke lov til.. Ntååå,det skal jeg så absolutt gjøre igjen... :) jeg har jo fire uker igjen;)
Ellers så har dagen bestått av food prep med de nye newbies.. Ettersom jeg er gruppeleder,så er det mitt ansvar at de lærer seg våre oppgaver:)
Jeg har selvfølgelig fått en som var her for to år,og er en liten bedreviter.. Litt slitsomt ettersom omtrent ALT er forandret... Offf....
Men men,går seg vel til :)
Jeg har også lekt litt med vår lille apekatt abu idag, han er bare sååååå skjønn. Skal legge ut bilder når jeg får tatt av han.. Men han sitter sjelden stille da han er en bebis:)
Under vil dere se bilder av atheno og vår lille baby mongoose som er lam i bakbeina... Han er super nydelig,men vi syns veldig synd om han ettersom de er flokkdyr,og han føler seg veldig alene,så prøver å gi han så mye oppmerksomhet som mulig :)
Nei,nå er det mat:) vi snakkes brått:D





Location:Namibia